Álomgyár

Közhely, de mindenkinek vannak álmai. Oszd meg a többi emberrel a sajátodat! Lehet kicsi vagy nagy, megvalósult vagy megvalósulásra váró, reménytelen vagy reményteljes, gyermek, közép vagy időskori. Mindegy... Nehéz elmondani őket, mert mindenki megkapta már, hogy „bilibe lóg a keze”, amikor szóba kerültek, de itt minden kötelezettség és ítélkezés nélkül megtehető. Eljött az idő, hogy végre a sok kesergés közepette azokról a dolgokról is beszéljünk, amiket igazán szeretnénk elérni az életben! Írj róluk az "alomgyaros@gmail.com" címre, hogy kikerülhessen bejegyzés formájában!

Itt álmodnak

Álmokhoz szóltak

Álomgyár előfizetés

Hova szállt a füst?

2010.01.23. 12:43 - Darqo

Címkék: álmok népszokás mindenkiálma

Idén január 17- én jó irányba szállt a füst a Zala megyei Óhídon. 2003 óta minden évben egy több mint tíz méter magas máglyát raknak a faluban élők, ennek meggyújtásával űzik el a telet és köszöntik az újévet, továbbá füstjének iránya jelzi számukra az aktuális év jellegét. Tavaly kelet felé szállt az akkori széljárásnak megfelelően; nem tudom, hogy ki hogy van vele, de szerintem nem is volt egyszerű év. 2010- ben viszont a nyugati irányt választotta, mely az Óhídon letelepedett olaszok szerint szerencsét, könnyű évet jósol. Ők honosították meg ezt a népszokást a 600 lelket számláló faluban, amihez az ott lakók szívesen csatlakoznak, hiszen amellett, hogy ez a település legnagyobb eseménye, faipari cégük egyben a helység legtöbb (72) embert foglalkoztató munkahelye is.

Ha lehet hinni ezeknek a népi megfigyeléseknek, idén még inkább érdemes bátran belevetni magunkat álmaink megvalósításába. Tetszik, hogy egyre több helyről érkezik hasonló információ, hiszen semmi más nincs akkora hatással ránk ebben a témakörben, mint a pozitív megerősítések. Ezek tömege jótékonyan hat a tudatalattinkra még akkor is, ha nem tulajdonítunk nekik különösebb jelentőséget. Talán a véletlen, talán a megszaporodó vágy a pozitív változásokra generálja ezeket, mégis ad valamiféle bizakodást, ami megdöbbentően sokat számít, ha el akarunk érni valamit.

Kapcsolódó videó itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://alomgyar.blog.hu/api/trackback/id/tr731694878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása