Álomgyár

Közhely, de mindenkinek vannak álmai. Oszd meg a többi emberrel a sajátodat! Lehet kicsi vagy nagy, megvalósult vagy megvalósulásra váró, reménytelen vagy reményteljes, gyermek, közép vagy időskori. Mindegy... Nehéz elmondani őket, mert mindenki megkapta már, hogy „bilibe lóg a keze”, amikor szóba kerültek, de itt minden kötelezettség és ítélkezés nélkül megtehető. Eljött az idő, hogy végre a sok kesergés közepette azokról a dolgokról is beszéljünk, amiket igazán szeretnénk elérni az életben! Írj róluk az "alomgyaros@gmail.com" címre, hogy kikerülhessen bejegyzés formájában!

Itt álmodnak

Álmokhoz szóltak

Álomgyár előfizetés

2010 szuper lesz

2010.01.20. 10:13 - Darqo

Címkék: álmok blogajánló álomgyár másokálma valóravált

Mikor elindítottam az Álomgyárat még nem tudtam, hogy idehaza mennyire gondolkodnak hozzám hasonlóan az emberek, de jó látni, hogy rengetegen reménykednek. Jó látni azt is, hogy a figyelem, amit az álmoknak, illetve azok megvalósulásának szentelek, szépen sorjában ehhez szervesen kapcsolódó témákat, embereket, közösségeket vonz magához. Nyilván ez a legtöbb ember számára nem újdonság, én mégis örömmel tapasztalom a jelen helyzet pozitívabb hozadékát az elmúlt évek tapasztalata után.

2010 szuper lesz; áll a Facebook- on létrehozott rajongói közösség szlogenjében, illetve nevében. A napról napra bővülő közösség tagjai (jelen pillanatban 2300 fő fölött) úgy tűnik, megingathatatlanul hisznek valami jóban, abban, hogy 2010 végre sokkal több pozitív változást hozhat az emberek életébe, mint az elmúlt évek. Talán mondanom sem kell, hogy mennyire -jó értelembe véve- meglepő, hogy milyen sokan csatlakoznak egy-egy ilyen csoporthoz, mindenki a maga módján reménykedve valami jóban, hiszen sem a kezdeményezések jellege, sem a benne örömmel résztvevő emberek száma nem volt idáig jellemző kis hazánkra. Lehet a véletlennek tulajdonítani mindezt, én azonban érzékelek egyfajta jóra való éhségérzetet, ami megteremti magának az ilyen és ehhez hasonló szerveződéseket.

Az sem véletlen, hogy a rajongói klub alapítói a sikeres emberek táborából kerültek ki, mivel ez a lelki állapot indukál egyfajta határozottabb odafigyelést a jó dolgokra. Ebben az állapotban az ember szociális érzéke is kifinomultabb lehet, ha kellő mennyiségű empátiát generáltak a múlt történései. Mutathat számunkra még valamit, ha hajlandóak vagyunk észrevenni, hogy a remény vagy legalább a bizakodás eljuttathat minket is arra a helyre, ahol most ők vannak.

A 2010 szuper lesz létrehozói azok közé az emberek közé tartoztak a Facebook oldal elindulását megelőzően is, akik belső ösztönükre hallgatva hirtelen, ámbár nem véletlen ötlettől vezérelve valósították meg álmukat: két sikeres üzletember egy oldalkocsis motoron fedezi fel Magyarországot. Erről szól blogjuk is, a Pannónia 3 keréken, melyen videókkal, beszámolókkal mutatják be kis hazánkat és persze magukat, egy egész sereg segítőkész ember jóvoltából. Ízlés szerint persze lehet egyszerűen hobbinak nevezni, amit művelnek, de azt hiszem, ezt nem lehet ennyivel lerendezni. Ők valóra váltanak! Ezért ajánlom mindenki figyelmébe őket és minden hasonló kezdeményezést. Mások sikerében történő elmerülés rengeteget tehet hozzá a személyes valóságunk jobbá tételéhez, ha nem az irigykedés oldaláról közelítjük meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://alomgyar.blog.hu/api/trackback/id/tr481686945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mocca · http://manzardcafe.blog.hu/ 2010.01.20. 13:37:21

Szolgáljon mindenkinek jó és követendő példaként az ő életük! Van mit elsajátítíni tőlük !
süti beállítások módosítása