Álomgyár

Közhely, de mindenkinek vannak álmai. Oszd meg a többi emberrel a sajátodat! Lehet kicsi vagy nagy, megvalósult vagy megvalósulásra váró, reménytelen vagy reményteljes, gyermek, közép vagy időskori. Mindegy... Nehéz elmondani őket, mert mindenki megkapta már, hogy „bilibe lóg a keze”, amikor szóba kerültek, de itt minden kötelezettség és ítélkezés nélkül megtehető. Eljött az idő, hogy végre a sok kesergés közepette azokról a dolgokról is beszéljünk, amiket igazán szeretnénk elérni az életben! Írj róluk az "alomgyaros@gmail.com" címre, hogy kikerülhessen bejegyzés formájában!

Itt álmodnak

Álmokhoz szóltak

Álomgyár előfizetés

Madonna segít

2010.02.05. 19:24 - Darqo

Címkék: másokálma művészálmok mindenkiálma

Készült egy bejegyzés a Manzárd Café-n Madonna jótét lelkéről, arról, hogy 15 millió dollárt adományozott egy Malawiban épülő leányiskola felépítésére, természetesen a környezetvédelmet a legmesszebbmenőkig figyelembe véve.

Nyílt levele még tavaly került fel a világhálóra, az egyéni és a társadalmi felelősségvállalásról szól, amivel mindnyájan többet érhetünk el az életben; azt hiszem tanulságos elolvasni:

„E pillanatban megkezdtem a munkám az 1 millió nyaszaföldi árva érdekében, és az emberek azt kérdik: „Miért Malawit választottad?” . És én erre mindig azt szoktam felelni: „Nem én, hanem Malawi választott engem.” Malawi az egyik legszebb hely a világon. Sajnos, az egyik legszegényebb is: rossz gazdálkodással, aszállyal, sötét nyomorral és olyan betegségekkel sújtott, mint az AIDS, malária, vagy a TBC. Mindezt megfelelő egészségügyi ellátással és oktatással kezelni lehet. A Raising Malawi: Árva ellátó kezdeményezés zászlóvivője Michael Berg és jómagam elkötelezetten tesszük a dolgunkat, hogy segítsünk ennek a kis országnak, amelynek erre elképesztően szüksége van. Találkoztunk az egészségügyi ellátás, a gazdaság, az oktatás és más nemzetközi szakemberekkel, élükön dr. Jeffrey Sachs-szal és dr. Paul Farmer-rel, akik felemelik a hangjukat a leghátrányosabb helyzetben lévő társadalmi réteg érdekében. Közös összefogással emelhetjük a gyenge gyermekek és az árvák új nemzedékének életminőségét.

Most arra kérlek titeket, csatlakozzatok hozzánk.

Malawi az egyik legnagyobb HIV/AIDS kórral sújtott és az egyik legnagyobb szegénységi indexszel rendelkező terület a világon, mely a szub-szaharai Afrika humanitárius krízisének szívében terül el. Elképzelhetetlen, hogy ezek a gyermekek szembeszálljanak ezen kihívásokkal. Minden nap Malawiban gyermekek tucatjai halnak meg megelőzhető betegségekben, ezrek fertőződnek meg a rossz állapotok és az elhanyagoltság miatt, és milliók szembesülnek az életben maradásért folyó szülők és más felnőtt felügyelet nélküli magányos küzdelemmel. A Raising Malawin keresztül ezek a kihívások leküzdhetőek. Nyaszaföld a hihetetlen ígéretek földje. A nyaszaföldiek hatalmas lelkületűek és rugalmasak. Ha okos megoldásokkal és alkalmas támogatásokkal esélyt adunk nekik a hosszú távú életben maradásra, hozzájárulunk Malawi felemelkedéséhez. Nem számít, ki vagy, és hol vagy, csatlakozz ehhez az ügyhöz és légy a része. Önkéntesekre van szükségünk minden korosztályból és a világ minden szegletéből. Az adományok, legyenek bármekkorák, nagy változásokat hozhatnak: az ágyvásárlástól kezdve az iskola vagy a kórház építéséig. Minden apróság segít. Ösztönözlek és kérlek titeket, támogassátok a Raising Malawit, és ne felejtsétek el: az időtök egy kis részével, tehetségetekkel vagy pénzadományokkal segíthetitek megmenteni ezen rendkívüli gyermekek életét.”

Én még annyit tennék hozzá, hogy nem csak Malawi az egyetlen szegény sorsú hely, nem csak az ott élő emberek azok, akiknek segíteni tudunk. Nem új hír, hogy a celebritások szeretnek adakozni, arra viszont kevesen figyelnek fel, amikor kijelentik, mindezt hálából teszik azért, mert az élet a tenyerén hordozza őket. Talán nem véletlenül teszi ezt, de nem kell milliomosnak lennünk ahhoz, hogy mi is tehessünk dolgokért...és, ha teszünk, lehet, hogy minket is tenyerére vesz...

A bejegyzés trackback címe:

https://alomgyar.blog.hu/api/trackback/id/tr671732430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása