Álomgyár

Közhely, de mindenkinek vannak álmai. Oszd meg a többi emberrel a sajátodat! Lehet kicsi vagy nagy, megvalósult vagy megvalósulásra váró, reménytelen vagy reményteljes, gyermek, közép vagy időskori. Mindegy... Nehéz elmondani őket, mert mindenki megkapta már, hogy „bilibe lóg a keze”, amikor szóba kerültek, de itt minden kötelezettség és ítélkezés nélkül megtehető. Eljött az idő, hogy végre a sok kesergés közepette azokról a dolgokról is beszéljünk, amiket igazán szeretnénk elérni az életben! Írj róluk az "alomgyaros@gmail.com" címre, hogy kikerülhessen bejegyzés formájában!

Itt álmodnak

Álmokhoz szóltak

Álomgyár előfizetés

Erőss Zsolt mosolyog

2010.01.13. 13:41 - Darqo

Címkék: egészség álmok másokálma

Közöttünk járnak azok a hétköznapi emberek, akiknek bölcsessége mellett hajlamosak vagyunk szó nélkül elmenni a napi gondok közepette, pedig egy kevés odafigyeléssel hihetetlenül egyszerű, mégis a saját életünkre vonatkoztatható, meghatározó eszmék birtokába juthatunk.

Ilyen például a kitartás, mint fogalom. Sokan keresik a hiányzó láncszemet, amivel jobbá tehetik az életüket, ki ilyen, ki olyan formában. Akarunk valamit, de az első akadályok után hajlamosak vagyunk feladni. Egyszer azt hallottam, hogy az az igazi vágy, amit ma, holnap, holnapután, egy év múlva is álmodunk, ami meghatározza mindennapjainkat, a személyiségünket. Olykor összekeverjük álmainkat ábrándjainkkal, mert állítólag az, amit elfeledünk egy ködös, munkába sietős reggelen, nem tartozik szervesen hozzánk. Lehet benne valami, hiszen mindannyian megtapasztalhattuk már, hogy mindig az működött az életünkben, amiből egy fikarcnyit sem voltunk hajlandóak engedni, amit akkor is magunkénak, önmagunknak éreztünk, amikor az egész világ ellenünk fordult.

Erőss Zsolt hegymászó példája erről a bölcsességről szól. Lábának amputációja után sokan láthatták a kereskedelmi csatornák hírműsoraiban, hogy mosolyogva beszél. Arról beszél, amit élni szeretne az életében, és ettől az sem tántoríthatja el, hogy nem teheti meg olyan formában, mint idáig. Hegyet akar mászni, sikereket akar elérni, és bár azt mondja, hogy nem hitt volna abban a csodában, hogy sérült, fájós lábbal is meg tudta volna tenni fölfelé ezeket a kilométereket, mégis hihetetlen csoda az a tény, hogy így sem adja fel. Mert neki vágya, küldetése van. Meghatározza és befolyásolja. Mit neki amputáció, hisz protézissel, Szendrő Zsolt ugyancsak amputált lábú hegymászó példájával lelki szemei előtt megvalósíthatónak tartja, hogy ugyanazt az életminőséget biztosítsa önmaga számára, mint amit a baleset előtt is.

Lehet nem hinni a csodákban vagy az álmokban, de a csoda jelen esetben Erőss Zsolt mosolya, és a legnehezebb pillanatokban tanúsított kitartása, amiről mindnyájan példát vehetünk, bármilyen álmunkról is van szó, azt hiszem!

Tények - Erőss Zsolt

A bejegyzés trackback címe:

https://alomgyar.blog.hu/api/trackback/id/tr811669121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KentaurBen · http://olomuveg.blog.hu 2010.01.13. 20:48:53

Minden elismerésem Zsolté az eddigi teljesítményeiért, és ha nem mert volna álmodni róluk, nem is tudta volna azokat teljesíteni.
(és azért is, hogy ilyen lelkesen tud a felépülésére gondolni)
DE
úgy gondolom, hogy egy láb elvesztése elég nagy felkiáltójel kellene legyen arra vonatkozóan, hogy valamit mégsem csinált jól.
... és sajnálom, hogy ezt kell írjam, de ha nem változtat ezen, és már idén a Himalája felé veszi az útját, még ettől nagyobb jelet is kaphat :(

Darqo · http://manzardcafe.blog.hu 2010.01.13. 21:02:02

@KentaurBen: Igen, ez már nekem is eszembe jutott...ha nagyon spirituálisan szeretnék gondolkodni, akkor azt mondanám, hogy inkább befelé kellene útnak indulnia, de azt hiszem önkéntelenül is megteremtette magának ezt a folyamatot még akkor is, ha az úti cél külsőleg a Himalája.
süti beállítások módosítása