Álomgyár

Közhely, de mindenkinek vannak álmai. Oszd meg a többi emberrel a sajátodat! Lehet kicsi vagy nagy, megvalósult vagy megvalósulásra váró, reménytelen vagy reményteljes, gyermek, közép vagy időskori. Mindegy... Nehéz elmondani őket, mert mindenki megkapta már, hogy „bilibe lóg a keze”, amikor szóba kerültek, de itt minden kötelezettség és ítélkezés nélkül megtehető. Eljött az idő, hogy végre a sok kesergés közepette azokról a dolgokról is beszéljünk, amiket igazán szeretnénk elérni az életben! Írj róluk az "alomgyaros@gmail.com" címre, hogy kikerülhessen bejegyzés formájában!

Itt álmodnak

Álmokhoz szóltak

Álomgyár előfizetés

Álmodom a BKV- ról

2010.01.15. 13:19 - Darqo

Címkék: saját álmok álomgyár

Álmodom egy országról, ahol nincsen szükség sztrájkra ahhoz, hogy a mindennapi megélhetéshez szükséges alapvető hozzávalókat megteremthesse az ember. Ahol az egymásnak ellentmondó érdekek hangoztatása helyet arról kezdenek el beszélni a felek, hogy mit is szeretnének valójában. Ahol nem befolyásolja ennyi ember életét hátrányosan az, hogy nem a lényegről van szó a küzdőtéren. Kimondva, kimondatlanul a téma ismét a pénz, holott kihagyva a fémeket és papírdarabokat a képletből, mindkét oldal képviselői egyszerűen csak jobb életszínvonalat akarnak teremteni maguknak és családjuknak (a cél természetesen nem szentesíti az eszközt). Ahol felismerik az emberek, hogy ennek megvalósítására sokkal több lehetőségük van, mint amit gondolnák, vagy amit éppen most tesznek.

Jó látni az erkélyről, hogy a lakosság többi tagja túllépve bizalmatlanságán vagy nemtörődömségén, kihasználva a felajánlott lehetőséget, autóikkal megállókban rekedt sietős, fázós embereket szállítanak el céljukhoz pusztán azért, mert jótét lelkek. Ahol az ilyen helyzetek megértést és összetartást váltanak ki az elhatárolódás helyett.

Az egymásnak feszülés, a harc sosem a legjobb megoldás, mert túl sok szenvedő alanya lehet. Azt már megtapasztaltam, hogy soha semmi sem történik véletlenül, így nyilvánvalóan a mostani állapotnak is célja van minden szervesen résztvevő ember számára. Leginkább az, hogy az ilyen negatívként kategorizálható történések kapcsán egyáltalán elgondolkodjunk, kimondjuk, hogy mit szeretnénk valójában. Nyilván minden ember életére más hatással van, de így lehet akár magasztosabb jelentést is adni a jelen helyzetnek bárki, bármennyire bosszankodik; értelmet viszont csak akkor nyerhet, ha az első morgolódások után tényleg erről kezdenek el beszélni az emberek, hátha azon kapják magunkat, hogy elmúlni látszanak a problémák…

A bejegyzés trackback címe:

https://alomgyar.blog.hu/api/trackback/id/tr411674431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Novan 2010.01.17. 15:37:56

Végre nem egy ócsároló kritika, inkább olyan szemfelnyitós és pozitív. Támogatom az ehhez hasonló vélemény nyílvánításokat.
süti beállítások módosítása