Álomgyár

Közhely, de mindenkinek vannak álmai. Oszd meg a többi emberrel a sajátodat! Lehet kicsi vagy nagy, megvalósult vagy megvalósulásra váró, reménytelen vagy reményteljes, gyermek, közép vagy időskori. Mindegy... Nehéz elmondani őket, mert mindenki megkapta már, hogy „bilibe lóg a keze”, amikor szóba kerültek, de itt minden kötelezettség és ítélkezés nélkül megtehető. Eljött az idő, hogy végre a sok kesergés közepette azokról a dolgokról is beszéljünk, amiket igazán szeretnénk elérni az életben! Írj róluk az "alomgyaros@gmail.com" címre, hogy kikerülhessen bejegyzés formájában!

Itt álmodnak

Álmokhoz szóltak

Álomgyár előfizetés

Mint egy utazás

2010.01.29. 07:20 - Darqo

Címkék: filozófia álmok álomgyár

A múlt héten kiolvasott könyv egyik legfontosabb gondolata volt számomra, hogy minden álmot úgy kell tekinteni, mint valamiféle utazást. A példában San Diego szerepelt, itthoni környezetre átültetve én inkább Győrt írnék, hogy közelebb kerülhessen a magyar olvasók számára. Szóval, a példa az volt, hogy amikor az ember egy utazást tervez és úti célnak mondjuk Győrt választja, mikor már az autóval robog eszébe sem jut megkérdőjelezni, hogy meg is fog érkezni.

Azt mondják nem különb bármilyen álom megvalósítása, mint a fenti feltételezés, csak a legtöbb esetben hiába szállunk be az autóba, hiába indulunk Győrbe, hajlamosak vagyunk vagy teljes kerülővel megközelíteni, esetleg útközben megállni és megkérdezni magunktól, hogy „hülyék vagyunk-e, amiért egyáltalán feltételeztük, hogy eljuthatunk oda”, vagy mondjuk Sopronba érkezünk meg, mert mások azt mondták, hogy arra kellene inkább menni.

Miközben ezen gondolkodtam, röhögésben törtem ki és abban a pillanatban megértettem az összefüggést a két dolog között. Elképzelhetőnek tartom, hogy valóban így van, és mégis rémségesen nehéz tud lenni tartani a célirányt.

Brian Tracy Önerőböl Milliomos című könyvét hoznám fel ismét idézetnek, mert teljes mértékben a témába vág:

Második sikerkulcs

Fejleszd az irány érzékedet!

Ha az embernek világos célja van, még a legmostohább úton is haladni fog. Ha az embernek nincs célja, még a legsimább úton sem jut el sehová. Thomas Carlyle

Írd össze az álmaidat! Azzal, hogy leírod az addig ködként lebegő gondolatokat, sokkal megfoghatóbbá válnak számodra. Az emberiség egyik talán legnagyobb felfedezése volt a következő gondolat: „Azzá válsz, amire a legtöbbször gondolsz.” Az életed alakulását befolyásoló tényezők közül a következő kettő a legfontosabb: az, hogy mit gondolsz, és az, hogy miként gondolsz rá a leggyakrabban.

A sikeres emberek szinte egyfolytában a céljaikon gondolkoznak. Ennek eredményeként folyamatosan céljaik megvalósítása felé haladnak, céljaik pedig folyamatosan haladnak feléjük. Bármi, amire sokat gondolsz, jobbítani fogja az életed. Ha állandóan a céljaidra gondolsz, beszélsz róluk, vizualizálod őket, sokkal többet fogsz elérni, mint az átlagember. Miért? Mert az átlagember inkább aggodalmairól és problémáiról gondolkodik és beszél céljai és álmai helyett. Az alábbi hétlépéses módszert eredményesen alkalmazhatják azok, akik önerőből szeretnének milliomossá válni. A célok kitűzésének és elérésének lépései a következők:

- Döntsd el, hogy életed minden egyes területén pontosan mit szeretnél elérni, különös tekintettel az anyagiakra. A legtöbb ember sosem készít magának ilyen tervet.

- Írj le minden egyes célt. Légy nagyon világos és nagyon specifikus. Amikor az ember papírra veti céljait, általában valami fantasztikus dolog szokott történni.

- Minden célhoz rendelj határidőt. A nagy célokat bontsd kisebb célokra, és azokhoz is rendelj határidőket. Legyen valami, amit megcélzol.

- Készíts listát mindazon teendőkről, melyek szükségesek az általad felsorolt célok eléréséhez. Meglátod, újabb és újabb ötletek fognak eszedbe jutni írás közben. Minden ötletet helyezz el valahol a listádon.

- A fenti listából készíts cselekvési tervet. Határozd meg, mit teszel elsőként, és mit teszel később. Állíts fel prioritásokat, azaz tudd, mi fontosabb, és mi kevésbé fontos.

- Azonnal cselekedj cselekvési tervednek megfelelően. Elkeserítő, hogy hány fantasztikus cél és terv esik kútba pusztán halogatás miatt.

- Ami talán a legfontosabb minden lépés közül: minden egyes nap tégy valamit, ami legalább egy lépéssel közelebb visz célod megvalósításához. Ez az elkötelezettség sikeressé fog téged tenni, bármit is szeretnél elérni az életben.

Most pedig vegyél elő egy darab papírt és egy ceruzát. Egy apró gyakorlat következik. A lap tetejére írd fel: CÉLOK. Alatta sorolj fel tíz célt, amit az elkövetkezendő tizenkét hónapban szeretnél elérni. Céljaidat jelen időben fogalmazd, mintha már egy évvel később lenne, és már elérted volna őket. Az is fontos, hogy egyes szám első személyben fogalmazz, hiszen a te céljaidról van szó.

Ez a gyakorlat megindítja majd a fantáziádat, megsokszorozza energiáidat, és eddig talán ismeretlen képességeket hoz majd felszínre. Ez a gyakorlat már önmagában is majdnem elég ahhoz, hogy önerőből milliomossá válj.

A bejegyzés trackback címe:

https://alomgyar.blog.hu/api/trackback/id/tr351711643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása