Álomgyár

Közhely, de mindenkinek vannak álmai. Oszd meg a többi emberrel a sajátodat! Lehet kicsi vagy nagy, megvalósult vagy megvalósulásra váró, reménytelen vagy reményteljes, gyermek, közép vagy időskori. Mindegy... Nehéz elmondani őket, mert mindenki megkapta már, hogy „bilibe lóg a keze”, amikor szóba kerültek, de itt minden kötelezettség és ítélkezés nélkül megtehető. Eljött az idő, hogy végre a sok kesergés közepette azokról a dolgokról is beszéljünk, amiket igazán szeretnénk elérni az életben! Írj róluk az "alomgyaros@gmail.com" címre, hogy kikerülhessen bejegyzés formájában!

Itt álmodnak

Álmokhoz szóltak

Álomgyár előfizetés

Boldogság nagykövetek

2010.01.28. 10:17 - Darqo

Címkék: saját álmok másokálma mindenkiálma

Még emlékszem a Coca-Cola tavalyi, Spanyolországban készített reklámfilmjére, ahol a 102 éves Josep Mascaro beszél az éppen megszületett Aitana Martineznek arról, hogy a válságban még fontosabbá válik a boldogság és az optimizmus. Az egyedülálló utazást bemutató reklámfilm már akkor is lenyűgözött, mert olyan húrokat pendített meg bennem, amik fontosak a számomra. Minden hétköznapi probléma ellenére, ha elfelejtünk élni vagy legalábbis megtalálni az élvezhető részeket a sok nyűg között, szomorú és besavanyodott emberként távozhatunk, amire személy szerint nem vagyok vevő.

Szerencsére a cég ezen a vonalon mozog tovább, és bár legújabb reklámfilmjük kevésbé megindító, mint az előző, mégis tartalmaz egy jó nagy adag optimizmust. Megjelenése előtt a kampányhoz tartózóan úgynevezett „utazó boldogság nagyköveteket” kerestek, amit az Expedition206 nevű weboldallal támogattak meg.

„Az eddigieknél is személyesebb hangvétellel kívánták megszólítani a földrajzilag egymástól távol élő embereket, és arra biztatni őket, hogy- a közösségi médiát használva- osszák meg egymással mindennapi élményeiket, s igazi világközösségként ünnepeljék együtt a boldog pillanatokat.

A világ minden tájáról érkező internetes szavazás lezárásaként 2009.11.17.-én Atlantában kihirdették a Coca-Cola pályázatának 3 győztesét, akik 2010 januárjától 206 országba látogatnak el egy év alatt, hogy a Coca-Cola „Nyiss a boldogságra” kampányával összhangban feltérképezzék, mit jelent ez az érzés a világ különböző tájain élő embereknek, hogyan viszonyulnak a különböző kultúrákban a boldogsághoz, valamint, hogy mit jelent az egyes társadalmakban az életöröm.

A Münchenben élő 29 éves amerikai Tony Martin, a 22 éves brüsszeli Kelly Ferris és a Mexico City-ben tanuló egyetemista, Antonio Santiago a boldogságkeresés mellett fontos küldetésül kapta, hogy élményeit, kalandjait és tapasztalatait megossza a világgal, és virtuális útitársnak hívjon minden hozzájuk csatlakozni kívánó embert. A „nagy utazás” percről percre nyomon követhető lesz a hivatalos weboldalon, de a kalandok, beszámolók, blogok, videók ott lesznek a YouTube-on, Facebookon, Twitteren, Flickren és egyéb népszerű közösségi oldalakon. Természetesen a kapcsolat oda-vissza működtethető, a nagykövetek várják a programjavaslatokat, és szívesen veszik a tanácsokat, hol, mit érdemes megnézni, milyen eseményeket lenne kár kihagyni. Első körben a három fiatal legfontosabb feladata az volt, hogy a világ számtalan nyelvén megtanulják azt a mondatot, amire a választ keresik majd: „Mi tesz téged boldoggá?”

A 2010. január elsején Madridból indult Expedíció206 december 31-én érkezik meg a végállomásra, Atlantába, ahol a Coca-Cola Múzeumban hatalmas ünnepséggel zárul majd a kalandok sora. Útközben a nagykövetek részt vesznek és tudósítanak az idei év meghatározó eseményeiről is, a vancouveri Téli Olimpiai Játékokról, a dél-afrikai Foci Vb-ről és a sanghaji Világkiállításról. Magyarországra várhatóan március második felében érkeznek meg.”

Személyes véleményem még annyi, hogy jó volna még több ilyen kezdeményezést látni, azokról több hírt hallani, és elmerülni végre bennük. Ezekben, mert megérdemeljük! Le a kalappal a cég előtt!

Az idézet szövegrészt kisebb változtatásokkal innen vettem át.

Coca Cola - Egy boldog találkozás igaz története

Coca Cola - Nyiss a boldogságra 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://alomgyar.blog.hu/api/trackback/id/tr761708479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása