Álomgyár

Közhely, de mindenkinek vannak álmai. Oszd meg a többi emberrel a sajátodat! Lehet kicsi vagy nagy, megvalósult vagy megvalósulásra váró, reménytelen vagy reményteljes, gyermek, közép vagy időskori. Mindegy... Nehéz elmondani őket, mert mindenki megkapta már, hogy „bilibe lóg a keze”, amikor szóba kerültek, de itt minden kötelezettség és ítélkezés nélkül megtehető. Eljött az idő, hogy végre a sok kesergés közepette azokról a dolgokról is beszéljünk, amiket igazán szeretnénk elérni az életben! Írj róluk az "alomgyaros@gmail.com" címre, hogy kikerülhessen bejegyzés formájában!

Itt álmodnak

Álmokhoz szóltak

Álomgyár előfizetés

Álmodj nagyot!

2010.01.07. 14:28 - Darqo

Címkék: filozófia álmok álomgyár másokálma

A legtöbb ember kortól, nemtől, vallástól, bőrszíntől, nemi identitástól függetlenül leginkább biztos egzisztenciális alapokra vágyik. Sajnos vagy nem, de ez mozgat minket. Ezért tanulnak az emberek főiskolákon, egyetemeken, ezért hajkurásszuk a lehető legjobban fizető állásokat, még akkor is, ha legbelül érezzük, hogy a módszer, amin keresztül ezt meg tudjuk valósítani, nem áll a szívünkhöz közel. Vannak, akik a pénzt hibáztatják mindezért, az eldeformált társadalmakért, de hát mit lehet tenni, ettől a hatástól csak a „megvilágosodott” emberek tudják magukat függetleníteni.

Utálni a pénzt megkerülése a lényegnek. A külsőségekben „szegény” emberek használják előszeretettel, hogy az anyagi jólét nem boldogít, és közben ők is vágyakoznak egy jobb életről. Mert ugye jó megvásárolni olyan dolgokat, ami legalább a létfenntartáshoz elengedhetetlenül szükséges. Lehet sekélyesnek is nevezni akár engem vagy bárkit, aki azért dolgozik, hogy megfelelő szinten éljen, de a lényeg ugyanaz marad: pro vagy kontra, de a bőséget senki sem tessékelné ki az ajtaján, ha az egyszer bekopogtatna rajta.

Nem kell spirituálisan gondolkodónak lenni, aki „normálisan”, reálisan gondolkodó halandóként éli az életét és feláll a szőr a hátán az ezoterikus okosságoktól, az is megtalálhatja a maga önsegítő könyveit, ha nulla forintnál többre vágyik az életében. Akárhonnan nézem, a lényeg mindkét embertípushoz szóló írások esetében ugyanaz, a saját nyelvére lefordítva: „a lényeg te magad vagy”.

Brian Tracy Önerőből milliomos című, ezoterikusnak nem minősülő könyvében talált gondolatmenet azt hiszem mindenki számára emészthető, olyan átmenetet képez, amit az egekben repkedő, illetve a földön járó embertársaink is be tudnak fogadni. Közkincsé teszem, hátha segít mindenkinek:

Első sikerkulcs Álmodj nagyot!

Álmodj nagy álmot — de csak nagy álmot, amely képes hatni az emberi lélekre! —Marcus Aurelius

Az önerőből lett milliomosok első sikerkulcsa: álmodj nagyot! Engedd magad álmodni. Hagyd, hogy elragadjanak a jövőről alkotott elképzeléseid. Álmodd meg, milyen életet akarsz majd élni. Álmodd meg, mennyi pénzt akarsz keresni, mennyi legyen majd a bankszámládon. Minden sikeres ember azzal kezdte, hogy valami nagyot álmodott. Valamit, ami még nem létezett. Ismered a dalt, ugye?

"Kell, hogy legyen álmod, ha meg akarsz valósítani egy álmot." Ez rád is igaz, ahogy bárki másra. Próbáld elképzelni magadnak, hogy milyen lenne, ha semmi sem állna álmaid útjában. Bármi lehetsz, bármit elérhetsz az életben. Amit csak akarsz. Egy pár percre képzeld el, hogy mindened megvan ahhoz, hogy megvalósítsd az álmaidat. Van elég időd, van rá pénzed, megvan a hozzá szükséges végzettséged, gyakorlati tapasztalatod, a barátaid, a kapcsolataid, a forrásaid, és minden egyéb, amire szükséged lehet. Ha mindezzel rendelkezhetnél, milyen életet szeretnél élni?

Gyakorold a "vissza a jövőből" gondolkodást. Ez egy olyan gyakorlat, amit minden sikeres ember rendszeresen végez. Fantasztikus hatása van az ember gondolkodására és a viselkedésére. A módszer a következőképpen működik: képzeld el, hol fogsz tartani öt év múlva. Képzeld el, hogy eltelt öt év, és te már pontosan ott tartasz, ahol álmaidban szeretnél tartani. Életed minden szempontból tökéletes. Vajon hogyan képzeled el ezt a tökéletes életet? Mit csinálsz? Hol dolgozol? Mennyi pénzt keresel? Mennyi pénz van a bankszámládon? Egyáltalán, hogyan élsz? Alkoss magadnak egy hosszú távú jövőképet! Minél világosabb a célod egészségedet, boldogságodat és jólétedet illetően, annál gyorsabban fogsz haladni a megvalósítása felé. És annál gyorsabban fog feléd haladni a célod. Ha világos elképzelésed van arról, hogy merrefelé tartasz, pozitívabban fogod szemlélni a világot. Motiváltabb leszel, és elszántabban fogsz dolgozni azon, hogy álmaid valósággá váljanak. A benned levő kreativitás automatikusan működésbe lép majd, hogy utat találjon jövőképed megvalósításához.

Az ember általában azon álmok, lelki képek és jövőképek irányában cselekszik, melyek számára a legfontosabbak. Önmagában az, hogy engeded magadat nagyot álmodni, emelni fogja az önbecsülésedet. Szeretni és tisztelni fogod magad érte. Javulni fog a saját magadról alkotott elképzelésed, és önbizalmad is nőni fog. Boldogabb ember leszel. Ha az ember álmodik, és világos jövőképpel rendelkezik, ez arra ösztönzi őt, hogy egyre jobb legyen, és egyre jobban cselekedjen. Állandóan tedd fel magadnak a kérdést: Ha tudnám, hogy nem érhet kudarc, mi az az egyetlen dolog, amit megálmodnék magamnak? Ha abszolút garantáltnak vehetnéd, hogy eléred az általad kitőzött célt, mi lenne ez a cél? Lehet kicsi vagy nagy, rövid vagy hosszú távú. Mindegy. Mi lenne az az egyetlen cél, amit választanál? Bármire is gondolsz, írd le. Ha készen vagy, képzeld el, hogy már ott vagy. Elérted a célod. Ha már egészen beleélted magad ebbe a sikeres jövőbe, próbáld meg elképzelni, hogyan gondolnál vissza majd akkor mostani magadra. Mit gondolnál, merre kéne elindulnod, hogy oda juss, ahol vagy? Milyen lépéseket kellene ehhez megtenned? Min kellene változtatnod az életedben? Mit kezdenél el, vagy hagynál abba? Kivel lennél? Kivel nem lennél soha többé? Ha életed minden szempontból tökéletes lenne, hogy nézne ki? Bármi is legyen az, amit akkor másként csinálnál, kezdd el másként csinálni már ma. A pénzügyi függetlenséghez vezető út első lépése az álmodozás. A kulcs: álmodj nagyot! Az emberek legnagyobb része azért nem lesz pénzügyileg sikeres, mert eleve el sem hiszi, hogy képes lenne rá. És miután lelke mélyén nem hisz benne, meg sem próbál tenni érte. El sem indul az úton. Állandóan csak egy helyben toporog, miközben majdnem minden keresetét elkölti a "mindennapi életre." Meglátod, amint elkezdesz nagyot álmodni — például nagy pénzügyi sikerekről —, másként fogsz tekinteni az életedre, és saját magadra is. Te is elkezdesz majd másként cselekedni. Lépésről lépésre változik meg az életed, míg a végén minden az álmaid irányába vezet majd. Ahhoz tehát, hogy pénzügyileg sikeresek legyünk, és egy nap mi is önerőből lett milliomosnak mondhassuk magunkat, kezdjünk el álmodni. Méghozzá nagyot.

A bejegyzés trackback címe:

https://alomgyar.blog.hu/api/trackback/id/tr431654085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása