Álomgyár

Közhely, de mindenkinek vannak álmai. Oszd meg a többi emberrel a sajátodat! Lehet kicsi vagy nagy, megvalósult vagy megvalósulásra váró, reménytelen vagy reményteljes, gyermek, közép vagy időskori. Mindegy... Nehéz elmondani őket, mert mindenki megkapta már, hogy „bilibe lóg a keze”, amikor szóba kerültek, de itt minden kötelezettség és ítélkezés nélkül megtehető. Eljött az idő, hogy végre a sok kesergés közepette azokról a dolgokról is beszéljünk, amiket igazán szeretnénk elérni az életben! Írj róluk az "alomgyaros@gmail.com" címre, hogy kikerülhessen bejegyzés formájában!

Itt álmodnak

Álmokhoz szóltak

Álomgyár előfizetés

Egy kis boldogsághormon

2010.05.27. 17:19 - Darqo

Címkék: művészálmok mindenkiálma

Valószínűleg az Álomgyár átmegy mikroblogba, olyan apró bejegyzésekkel, ami talán egy pillanatra kiszakíthatja az embert a hétköznapi monotóniából. Ebbe belefér minden, ami a világban megjelenik és a pozitívumokhoz tartozik. Elsőként egy klip az Izlandi, szemtelenül fiatal (1987-es születésű) komponistától, Ólafur Arnalds-tól. Hallga csak: lassan eljön a hajnal!

Film - Az Élő Mátrix

2010.04.20. 18:52 - Darqo

Címkék: egészség filozófia boldogság álmok mindenkiálma

Tegnap jutott el hozzám a címben említett film; egy kellemetlennek nevezhető történés hatására jutottam el odáig, hogy megnézzem. Nem bántam meg, és úgy gondolom, hogy másoknak is érdemes végignézni…Felemelő lehet, ha hagyjuk, hogy ilyen hatást váltson ki!

Most, hogy hihetetlen mozgolódás van a világban és közvetlen környezetünkben is (nézzük csak meg a politikában végbement történéseket) érdemes egy kicsit nagyobb nyitottsággal megközelítve, egy lehetséges alternatívaként kezelni a filmen látottakat. Érdekes gondolatok fogalmaznak meg orvosok az elme hatásairól a gyógyulási folyamatokban. A dokumentumfilm gondolatait tovább fűzve: nem csak a gyógyulás az, amire hatással vagyunk, egyszer talán mindenki megérzi ennek lényegét. Addig is itt az egész estés film, mindenki örömére.

(köszönöm azoknak, akik felhívták a figyelmemet rá!)

The Living Matrix

Erzsébet álmai

2010.04.20. 18:46 - Darqo

Címkék: egészség saját boldogság álmok álomgyár másokálma mindenkiálma

Hosszú ideje nem írtam, bevallom a lelkesedésem egy kicsit alábbhagyott. No, nem az álmok tekintetében, csak abban, hogy elképzelhető, még nincs itt az ideje ezeknek a dolgoknak. Idáig semmilyen visszajelzés (álom) nem érkezett az olvasóktól, de rájöttem, ez egyelőre még nem olyan téma, amiről szívesen beszélnek az emberek.

A jég talán most látszik megtörni, ugyanis az elmúlt napokban érkezett egy kedves levél, melyben Erzsébet osztotta meg velem vágyait. Remélhetőleg sokak számára ismerősek lesznek az ő álmai, a legalapvetőbb, mindenkit megmozgató kívánságait fogalmazta meg…bátorítanék mindenkit, hogy Erzsébethez hasonlóan írjatok álmaitokról, mert erről beszélni jó dolog!

Erzsébet álmai:

Szeretnék olyan munkát, amit szeretek végezni, s jól megfizetik. Szeretnék egy tartós, nagyon jó párkapcsolatot, amelyben szexualitás,(szerelem) vonzalom, testiség ugyan úgy megvan, mint egymás megbecsülése, szeretete. Utazni szeretnék, szép helyekre eljutni, tengerparton nyaralni, pénzt kapni, sportolni élvezettel, barátokat, szép időt, mosolyt a gyermekeim, szeretteim arcán. Boldog, szép, vidám, csinos, vonzó lenni, akit szeretnek...

Erzsi

Köszönöm neked a bizalmat!

Gazdagodni

2010.02.24. 17:02 - Darqo

Címkék: filozófia álmok mindenkiálma

Esther és Jerry Hicks szerint gazdagodni nem csak a pénz birtoklását jelenti. A bőség egyfajta lelki állapot, amely a környezetébe engedi mindazon dolgokat és helyzeteket, melyek ebbe a fogalomkörbe tartoznak. Ahhoz, hogy jólétben éljünk, első körben nekünk kell tudni felidézni azokat az érzéseket, amik a jólétet jelentik számunkra. Ha csak a „miért nincs nekem” gondolatmenet tölti ki a pillanatokat, nem várhatjuk, hogy ennek ellenkezője valósuljon meg, hiszen ilyenkor nem engedjük magunknak, hogy a minket körülvevő lehetőségeinkről, a kiutakról gondolkodjunk.

A Vonzás Törvénye internetes oldalon találtam az alábbi Esther és Jerry Hicks videót, ami ezt a témakört járja körül. Az oldal tulajdonosa vette a fáradtságot és lefordította magyarra a szöveget, így ezeket utólagos engedelmével (és hálás köszönettel munkájáért) közzéteszem.

A fordító szerint érdemes akkor is végignézni a videót, ha nem tudunk angolul, hiszen ez adhatja vissza igazán a lényeget.