Álomgyár

Közhely, de mindenkinek vannak álmai. Oszd meg a többi emberrel a sajátodat! Lehet kicsi vagy nagy, megvalósult vagy megvalósulásra váró, reménytelen vagy reményteljes, gyermek, közép vagy időskori. Mindegy... Nehéz elmondani őket, mert mindenki megkapta már, hogy „bilibe lóg a keze”, amikor szóba kerültek, de itt minden kötelezettség és ítélkezés nélkül megtehető. Eljött az idő, hogy végre a sok kesergés közepette azokról a dolgokról is beszéljünk, amiket igazán szeretnénk elérni az életben! Írj róluk az "alomgyaros@gmail.com" címre, hogy kikerülhessen bejegyzés formájában!

Itt álmodnak

Álmokhoz szóltak

Álomgyár előfizetés

Higgyek? Ne higgyek? Vagy most mi legyen?

2010.02.08. 18:09 - Darqo

Címkék: álmok másokálma valóravált

Mind a mai napig kérdés számomra, hogy a spirituálisan gondolkodók, illetve az azt ellenzők hitrendszere között mégis mi a különbség? Míg az előbbi csoport képviselői azt mondják, hogy „higgyél magadban, minden rajtad múlik és a legvadabb álmaid is valóra válhatnak”, addig az utóbbi, reálisan gondolkodó embertársaink azt mondják: „soha ne add fel a reményt, mindenki a maga szerencséjének kovácsa, kellő akarattal bármit elérhetsz”...

Lehet, hogy csak én gondolkodom egészen furcsán, de nem érzékelek különbséget a két választípus között, mégis nagyon sok esetben mosolygás tárgya mindkét oldal számára a másik hozzáállása az élethez. Az előbbi nem érti, hogy hogyan lehet a realista annyira földhözragadt, míg az utóbbi jobb esetben is csak ferde szemmel nézi az „ezók” magasröptű, inkább elszálltnak gondolt hitrendszerét.

És közben mindenki hisz valamiben a maga módján, a maga befogadóképességével; ez a lényeg, mindenki reménykedik, hogy valamikor valóra válnak a vágyai. Erről szólnak az alábbi válogatott történetek a tv2 Naplójából, ami egytől egyig ezt a témakört járja körbe. Sikertörténetek, egyszerű emberek, valóra vált álmok.

Időutazás - vissza a kezdetekhez Nyomorból a gazdagságba Adósság-stop?

A bejegyzés trackback címe:

https://alomgyar.blog.hu/api/trackback/id/tr411739898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.