Álomgyár

Közhely, de mindenkinek vannak álmai. Oszd meg a többi emberrel a sajátodat! Lehet kicsi vagy nagy, megvalósult vagy megvalósulásra váró, reménytelen vagy reményteljes, gyermek, közép vagy időskori. Mindegy... Nehéz elmondani őket, mert mindenki megkapta már, hogy „bilibe lóg a keze”, amikor szóba kerültek, de itt minden kötelezettség és ítélkezés nélkül megtehető. Eljött az idő, hogy végre a sok kesergés közepette azokról a dolgokról is beszéljünk, amiket igazán szeretnénk elérni az életben! Írj róluk az "alomgyaros@gmail.com" címre, hogy kikerülhessen bejegyzés formájában!

Itt álmodnak

Álmokhoz szóltak

Álomgyár előfizetés

Gazdagodni

2010.02.24. 17:02 - Darqo

Címkék: filozófia álmok mindenkiálma

Esther és Jerry Hicks szerint gazdagodni nem csak a pénz birtoklását jelenti. A bőség egyfajta lelki állapot, amely a környezetébe engedi mindazon dolgokat és helyzeteket, melyek ebbe a fogalomkörbe tartoznak. Ahhoz, hogy jólétben éljünk, első körben nekünk kell tudni felidézni azokat az érzéseket, amik a jólétet jelentik számunkra. Ha csak a „miért nincs nekem” gondolatmenet tölti ki a pillanatokat, nem várhatjuk, hogy ennek ellenkezője valósuljon meg, hiszen ilyenkor nem engedjük magunknak, hogy a minket körülvevő lehetőségeinkről, a kiutakról gondolkodjunk.

A Vonzás Törvénye internetes oldalon találtam az alábbi Esther és Jerry Hicks videót, ami ezt a témakört járja körül. Az oldal tulajdonosa vette a fáradtságot és lefordította magyarra a szöveget, így ezeket utólagos engedelmével (és hálás köszönettel munkájáért) közzéteszem.

A fordító szerint érdemes akkor is végignézni a videót, ha nem tudunk angolul, hiszen ez adhatja vissza igazán a lényeget.

- (Esther) Jó reggelt!

- (közönség) Jó reggelt!

- Nagyon örülünk, hogy itt vagytok. Jó dolog azzal a céllal összejönni, hogy együtt teremtsünk. Egyetértetek velünk?

- (közönség) Igen!

- Ti tudjátok, hogy mit akartok...

- (közönség) Igen...

- Tényleg?

- (A közönség harsányan nevet)

- Nos, elhisszük, hogy ti úgy gondoljátok, tudjátok, mit akartok. Legalábbis egy bizonyos fokig. Vagyis ha tudjátok azt, hogy mit nem akartok, az segít abban, hogy felfedezzétek, mit akartok. Valaki egyszer azt mondta nekünk, amikor próbáltuk rávezetni arra, hogy koncentráljon pozitív dolgokra, és mintegy felajánlottunk neki egy listát a lehetőségekkel, amikre gondolhatna: „Ó, Abraham, ezeket a dolgokat én nem akarom, ezek már mind megvannak nekem!” Persze, amit ez alatt értett, az az volt, hogy: „Én mindazokat a dolgokat akarom, amelyek még nem történtek meg, amelyek még nem realizálódtak.”

Mi abban szeretnénk segíteni, hogy megértsd: ha abból a szempontból gondolsz a vágyott dolgokra, hogy azok még nem valósultak meg, abból a szempontból, hogy ezeket még nem tapasztaltad meg, akkor ezzel egyfajta felfüggesztett állapotban tartod őket, ahol a távolság közted, és a kívánt dolgok között állandó marad. Azt akarjuk, hogy megértsd, hogy vannak ezek a gondolati mintáid, ezek a hitek: és egy-egy hit csupán egy olyan gondolat, amelyet ismételten újra és újra gondolsz. És a Vonzás Törvénye segít téged abban, hogy a gondolati mintáidat fenntarthasd.

Kora gyerekkorodtól fogva – azáltal, hogy bizonyos dolgokat megtapasztaltál, vagy a környezeted befolyásolása nyomán – elkezdtél kiépíteni magadban bizonyos gondolati mintákat. Ez történhetett úgy, hogy ezeket a mintákat (tanítás, nevelés útján) gondosan beléd ültették, de az is lehet, hogy te magad figyeltél meg valamit, elgondolkodtál a tapasztalaton, esetleg beszéltél róla másokkal. Aztán visszaemlékeztél erre a tapasztalatra, és beszéltél róla másokkal, és újra magadhoz vonzottad ezt a tapasztalatot. És aztán megint csak visszaemlékeztél a történésre, beszéltél róla megint, és (csodák csodája) újra csak magadhoz vonzottad ugyanazt a dolgot megint. Más szóval az élet itt nagyon furcsa játékot játszik: semmiről sem beszélhetsz ismételten anélkül, hogy az meg ne jelenjen az életedben! Ez a folyamat eredményezi azokat a gondolati mintákat az életedben, amelyeket úgy hívsz majd, hogy IGAZSÁG!

Azt mondod magadban: „Először még nem voltam ebben teljesen biztos, és ezért egy ideig elgondolkoztam rajta, és amint jobban odafigyeltem rá, elkezdtem mindenütt meglátni a bizonyítékát, és most már hiszek benne. És most, hogy már teljes szívvel hiszek benne, egyre-másra történnek velem olyan dolgok, amelyek még inkább bebizonyítják, hogy ez valóban így van.”

Mi erre azt mondjuk, hogy ez csodálatos, HA olyan dologról van szó, amit szívesen tapasztalsz meg a világodban.

DE, ha olyan gondolati mintákat ismételsz állandóan, amelyek „nem-akart” dolgokról szólnak (…és ti nagyon jók vagytok ebben)... a környezet, amit létrehoztatok azt a tömegtudatot fejezi ki, hogy „ha nem emlékszünk vissza történelmünk legszörnyűbb eseményeire, akkor bizonyára megismételjük majd őket.” Persze mi azt mondjuk, hogy ennek épp az ellenkezője igaz! Minél többet ismételgetsz valamit, annál jobban aktiválod annak a rezgését a lényedben, tehát annál nagyobb a valószínűsége, hogy a Vonzás Törvénye szerint annak a rezgésnek megfelelő dolgok jelennek meg a fizikai valóságodban. Erre persze még többet találkozol vele, még többet beszélsz róla, és még többet vonzol belőle magadhoz, és miáltal újra és újra megtapasztalod ezt a dolgot, egyre többet beszélsz róla, és rezgésedben egyre inkább rezonálsz ezzel a dologgal, és persze egyre többet vonzol belőle ismételten magadhoz… és ahogy egyre többet vonzol ebből a dologból magadhoz, még többet fogsz beszélni róla, még inkább összhangban rezegsz vele, és ezáltal még többet vonzol magadhoz... (a közönség nevet)... és így tovább (ezt a kört végtelenül lehetne folytatni)... Az élet világosan megmutatja neked, hogy egyszerűen lehetetlen állandóan ugyanazt a történetet ismételgetni anélkül, hogy ne teremtenéd meg ugyanazokat a körülményeket és fizikai tapasztalatokat.

Tehát ezt az összejövetelt, amelyet eddig „A megengedés művészete” név alatt tartottunk, most át kell keresztelnünk az „Egy másfajta történet elbeszélésének művészete” összejövetelévé. Ez az igazi művészet: megtanulni egy másfajta történet elbeszélését, egy történetet, melyet az élet segített neked kifaragni, ahol a történetet a szavaiddal, a megfigyeléseiddel, az elvárásaiddal, a rezgéseiddel magad alkotod meg, és aztán, amikor a Vonzás Törvénye reagál az akaratlagosan kiküldött gondolataidra, végre azt kapod meg, amit akarsz, nem csupán azt, amit megfigyelsz.

Léteznek olyan dolgok az életedben, melyek pontosan olyanok, amilyeneknek akarod őket? Akkor továbbra is ismételgesd ugyanezt a történetet!

Vannak olyan dolgok az életedben, melyek nem olyanok, amilyeneknek szeretnéd őket? Többé ne ismételgesd ezt a történetet!!!

Addig nem választhatsz semmit, ami jobb a jelenlegi helyzetnél, amíg rá nem ébredsz arra, hogy mi az, amit választasz! És akkor minden annyival könnyebbé válik! Nos, miről szeretnétek beszélni?

- Ó, van valami kérdésed?

- Igen, köszönöm! Ez a bizonyos „igazi vagyon”, amit már olyan régen gyűjtögetek...(közönség nevet)

- Ne beszélj ilyen gúnyosan!

- Szeretném, ha elmagyaráznád, hogyan tudnék jobban ráhangolódni arra, hogy megengedjem, beengedjem ezt az életembe.

- Nos, bárki, aki újrahallgatja ezt a felvételt, és talán még jobban azok, akik itt ülnek ebben a teremben… lehet, hogy egy hosszú nap után úgy gondoljátok, hogy Abraham meglehetősen szőrszálhasogató. De szeretnénk, ha érzékelnéd – ha képes vagy rá – hogy pontosan mi volt az az érzés, amely ezt a kérdést sugallta. Mi – őszintén szólva – egyfajta gúnyos hangot hallottunk, mintha azt mondtad volna: „OK, ha valóban úgy van, ahogy mondod, és ha a Vonzás Törvénye működik, és én begyűjtöttem ezt a valódi nagy vagyont, akkor hol van ez, és hogy juthatok hozzá? Hol van a vagyonom?”

És most arra kérünk, hogy egy pillanatra próbáld meg érzékelni a domináns érzést, amit ezzel a gondolattal/kérdéssel kisugároztál magadból? Honnan jött ez a kérdés? Mit sugárzott ki magából? Azt, hogy birtokolja ezt a vagyont, vagy pedig a hiányt, azt, hogy nincs birtokában ennek a pénznek?

- A hiányt!

- Igen! És a természetes reakció az, hogy persze, hogy a hiány állapotából beszél, hiszen még nem jutott el a bőség állapotába, tehát hogyan sugározhatna olyasmit magából, amit még nem ért el? És erre csak azt tudjuk mondani, hogy márpedig valahogy ki kell találnia, hogy ezt hogyan teheti meg, mert addig, amíg nem tudja létrehozni a bőség rezgését az életében, addig egyszerűen lehetetlen számára, hogy azt megtapasztalhassa. Tehát a dolgod az, hogy találj valamilyen módot arra, hogy eltereld figyelmedet a pénzhiányról, helyette viszont találj utat-módot arra, hogy létrehozd magadban a pénzzel teli állapot, a bőség érzetét.

Koncentrálj arra a bőségre, ami már létezik az életedben, érezd át annak a lehetőségét, hogy több is áradhat feléd! Ha sikerül a remény érzetét felkelteni magadban, máris sokkal közelebb vagy a cél eléréséhez, mintha a kétely érzései dominálnának! Igen, amikor a valódi vagyonodról beszéltünk neked, ez benned gúnyos hitetlenséget váltott ki, de szeretnénk megértetni veled, hogy amikor a szarkazmus, a gúny, a pesszimizmus érzései töltik ki lényedet, akkor túlságosan messze vagy az optimista hittől, ami elvezet a célodhoz.

A válasz tehát arra a kérdésedre, hogy „Hogyan engedhetem meg magamnak azt, hogy a vagyonomhoz jussak, és azt, hogy a vagyonom hozzám jusson?” a következő:

Tegyél úgy, mintha már a tiéd lenne, vegyél ki kisebb darabokat a vagyonodból, és gondolatban terjeszd ki őket. Képzeld el, milyen fantasztikus, amint már birtokolod a vagyonodat. Élvezd ki a megkönnyebbülés boldogságát, mielőtt a valóságos ok a megkönnyebbülésre bekövetkezett volna, olyan erősen törődj az érzéseiddel, hogy a gondolataidat eltérítsd a valóságtól.

Nagyon tetszett nekünk a kérdésed. Nagyszerű kérdésnek tartottuk ezt: „Hogy jutok el onnan, ahol most vagyok, oda, ahol lenni szeretnék?”

A válasz erre: „Nézz abba az irányba, ahová el akarsz jutni, és beszélj abba az irányba, ahová el akarsz jutni, és soha többé ne nézz vissza abba az irányba, ahonnan jöttél! És ha ezt meg tudod tenni, akkor már holnap bizonyítva látod az igazi vagyonodat.”

- Hmm... megdöbbentő! Köszönöm!

A bejegyzés trackback címe:

https://alomgyar.blog.hu/api/trackback/id/tr321787152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása