Álomgyár

Közhely, de mindenkinek vannak álmai. Oszd meg a többi emberrel a sajátodat! Lehet kicsi vagy nagy, megvalósult vagy megvalósulásra váró, reménytelen vagy reményteljes, gyermek, közép vagy időskori. Mindegy... Nehéz elmondani őket, mert mindenki megkapta már, hogy „bilibe lóg a keze”, amikor szóba kerültek, de itt minden kötelezettség és ítélkezés nélkül megtehető. Eljött az idő, hogy végre a sok kesergés közepette azokról a dolgokról is beszéljünk, amiket igazán szeretnénk elérni az életben! Írj róluk az "alomgyaros@gmail.com" címre, hogy kikerülhessen bejegyzés formájában!

Itt álmodnak

Álmokhoz szóltak

Álomgyár előfizetés

Könyvajánló: Sors és önismeret

2010.02.23. 17:23 - Darqo

Címkék: boldogság könyvajánló

Még egy könyvajánló mára, ami inkább súrolja a spiritualizmus határait, mint az előző könyvek. Gondolom sokan ismerik a Mezterkurzus könyveit, szerzőit. Legújabb kötetük a Sors és önismeret Dr. Csernus Imre, Kádár Annamária, Pál Ferenc és Popper Péter gondolataiból áll össze.

- Vajon, miért történnek velünk úgy a dolgok, ahogyan történnek? Van-e életünknek valamiféle belső logikája, amely még előttünk is rejtve van, s amelyet meg kellene fejtenünk?

- Van-e bármiféle hatalmunk saját sorsunk alakulása felett? Mit tehetünk azért, hogy sodródás helyett a mi kezünkbe kerüljön az irányítás - legalább részben?

- Mit is jelent valójában a napjainkban agyonkoptatott kifejezés: önismeret? Lehetséges-e megismerni önmagunkat, s ha igen, miért sikerül ez annyira keveseknek?

- Boldogabbá, jobb emberré tesz-e az önismeret?

- Hogyan válhatunk napról napra sorsunk urává, az egyre bizonytalanabbá váló körülmények között is? Miként sajátítható el a sorsalakítás művészete? - Mibe kapaszkodjunk, honnan merítsünk erőforrásokat életünk válságos helyzeteiben?

Ezekre a nehéz kérdésekre igyekeznek választ adni a Mesterkurzus-sorozat legújabb kötetének kiváló szerzöi: Dr. Csernus Imre pszichiáter, Popper Péter pszichológus, író, Pál Feri atya római katolikus pap, mentálhigiénés szakember, valamint Dr. Kádár Annamária pszichológus, tréner.

Érdemes velük együtt gondolkodni, hiszen ahogy Emerson írja: "A világ utat nyit annak az embernek, aki tudja, merre tart."

A bejegyzés trackback címe:

https://alomgyar.blog.hu/api/trackback/id/tr571784324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása